Francouzské koblížky
50 min.
Ingredience
- 1lžíceRum
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 250gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 20gramůCukr vanilka
- 0,25litrMléko polotučné
- 20gramůDroždí
- 4gramyHrozinky
- 200gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
56 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Do mísy si dáme prosátou mouku, cukr, sůl a citronovou kůru. Přilijeme vykynutý kvásek, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky a rum. Vypracujeme řidší těsto, do kterého dáme rozinky a necháme ho vykynout. Lžící lijeme do rozpáleného tuku těsto tak, aby se vytvořily kuličky. Osmažíme je, a potom osušíme ubrousky.
- 2Sypeme vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.