Francouzské kuřecí čtvrtky
95 min.

Ingredience
- 600gramůKuřecí čtvrtky
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůCibule sterilovaná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, vložíme do pekáče vymazaného kouskem másla a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 2Z další části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku a za stálého míchání ji zředíme horkým vývarem. Přidáme pepř a vymícháme jemnou omáčku, kterou povaříme 5 minut.
- 3Očištěné, na plátky nakrájené žampiony podusíme na kousku másla a spolu s cibulkami je přidáme do omáčky.
- 4Na zbylém másle na pánvi usmažíme 4 sázená vejce.
- 5Pečené kuřecí čtvrtky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Na každou čtvrtku položíme jedno sázené vejce.
- 6Můžeme podávat s opečenými plátky bagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.