Francouzské madlenky
35 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 130gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 0,75lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
883 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Utřeme cukr, vejce, vanilkový cukr a citrónovou kůru, pomalu přidáme mouku, kypřící prášek a sůl, nakonec vmícháme máslo. Těsto necháme nejlépe přes noc v chladu.
- 2Formičky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vychlazené těsto zamícháme a do každé formičky dáme lžíci, těsto se samo během pečení rozlije do formičky a udělá uprostřed kopeček.
- 3Pečeme v předehráté troubě na 190°C. Po chvíli můžeme snížit teplotu na 150°C a dopéct madlenky dokud nebudou okraje zlaté.
- 4Větší formičky 11-13 minut, menší 7-9 minut. Upečené cukroví necháme chvíli vychladnout a potom vyklepneme z formiček.
- 5Podáváme ihned nebo uskladníme do těsnící nádoby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 9. 10. 2016
Francouzské madlenky
Dělala jsem madlenky poprvé a vybrala jsem si k vyzkoušení tento recept. Udělala jsem pár změn. Použilajsem moučkový cukr, kypřící prášek jsem smíchala s moukou, špetičkou soli a tu pak přesila sítem, aby se provzdušnila. Těsto jsem nenechávala v lednici přes noc, ale použila cca po půlhodině. Docela by mě zajímalo, jestli by byl nějaký rozdíl, asi to zkusím 😉 Mám formu s nepřilnavým povrchem z e-shopu Vše na vaření a je fajn. Moc dobře se v ní peče, vyzkouším ještě pár receptů. Jinak za tento recept palec nahoru a přidávám pár fotek.😎