Francouzské omelety s malinami
35 min.
Ingredience
- 5lžicCukr krupice
- 1lžíceCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 400gramůMaliny
- 8kusůVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
33 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
13 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Rozkvedláme pečlivě vejce s cukrem a solí.
- 2Středně velkou pánev vymažeme máslem. Jakmile je vyhřátá, vlijeme na ni vaječnou směs a vidličkou roztíráme tak dlouho, dokud není omeleta zespoda opečená. Pečeme ji pouze z jedné strany.
- 3Pánev pak odstavíme z plamene a střed omelety naplníme malinami promíchanými s cukrem a přeložíme.
- 4Lehce přeneseme na talíř, pocukrujeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.