Francouzské palačinky s jablky

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.
  • 2
    Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.
  • 3
    Omyjeme a oloupeme jablka, rozkrájíme na čtvrtiny a oddělíme jádřince. Pokrájíme jablka na tenké plátky.
  • 4
    Na pánvi na másle necháme zkaramelizovat curk a opečeme na něm pokrájená jablka. Zalijeme calvadosem a přidáme rozinky. Přilijeme cider. Asi 5 minut dusíme.
  • 5
    Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby.
  • 6
    Směs podušených jablek rozprostřeme na palačinky, které buď na dvakrát přeložíme, nebo stočíme. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 10. 2015
Francouzské palačinky s jablky
Tento recept jsem vyzkoušela a mohu doporučit. Další způsob jak udělat palačinky na jiný a přitom opravdu chutný způsob. Letos se nám urodilo hodně jablíček, tak proč toho nevyužít :). Dobrou chuť 😉