Francouzské palačinky s jablky
80 min.
Ingredience
- Na náplň
- 300gramůJablka
- 2gramyMáslo čerstvé
- 30gramůCukr moučkový
- 2lžíceRozinky tmavé
- 4centilitryCalvados
- 5lžicVíno jablečné
- Na těsto
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme mouku, špetku soli a vanilkový cukr. Promícháme, vlijeme vejce a žloutek a metlou vymícháme v hladké těsto.
- 2Zalijeme mlékem a minerální vodou. Znovu prošleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Těsto necháme hodinu odpočinout.
- 3Omyjeme a oloupeme jablka, rozkrájíme na čtvrtiny a oddělíme jádřince. Pokrájíme jablka na tenké plátky.
- 4Na pánvi na másle necháme zkaramelizovat curk a opečeme na něm pokrájená jablka. Zalijeme calvadosem a přidáme rozinky. Přilijeme cider. Asi 5 minut dusíme.
- 5Na další pánvi rozpustíme máslo. Naběračkou naléváme těsto, rozlijeme po celé pánvi a po obou stranách smažíme palačinky. Poskládáme je na talíř, aby vydržely horké, vložíme je do trouby.
- 6Směs podušených jablek rozprostřeme na palačinky, které buď na dvakrát přeložíme, nebo stočíme. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 3. 10. 2015
Francouzské palačinky s jablky
Tento recept jsem vyzkoušela a mohu doporučit. Další způsob jak udělat palačinky na jiný a přitom opravdu chutný způsob. Letos se nám urodilo hodně jablíček, tak proč toho nevyužít :). Dobrou chuť 😉