Francouzské pavézky

36 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
26 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
836 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hluboké mísy naskládáme asi 3 cm široké plátky briošek (nejlépe den staré). Každou briošku pokapeme lžičkou mléka, aby navlhly.
  • 2
    Vedle v míse rozšleháme vejce s bílkem, mlékem, špetkou soli, skořicí, strouhaným muškátovým oříškem a vanilkovým cukrem. Touto směsí polijeme z obou stran plátky briošek a necháme pár minut proležet. Pozor, aby se nám briošky nezměnily na beztvarou nádivku.
  • 3
    V pánvi rozpustíme máslo a do něj dáme na osmažení plátky briošek asi na 3 minuty a totéž uděláme i z druhé strany.
  • 4
    Osmažené briošky vyndáme na prkénko a šikmo je rozkrojíme na poloviny.
  • 5
    Můžeme je servírovat naskládané do pyramidy a vedle máme javorový sirup na polití.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.