Francouzský chléb s kváskem

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
1 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
856 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    V misce smícháme sušené droždí s 350 ml vlažné vody a necháme je rozpustit.
  • 3
    Do mísy vlijeme kvásek, prosejeme mouku, přidáme sůl, cukr, rozpuštěné droždí a řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu a půl kynout. Poté těsto znovu prohněteme, uděláme dvě šišky a necháme je na vále kynout ještě asi hodinu. Vykynuté veky položíme na plech.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 220°C, na dno trouby dáme mělkou nádobu s vodou a na mřížku pečící papír z plechu. V kastrolku rozmícháme škrob se 125 ml vody a necháme přejít varem. Přes šišky uděláme nožem šikmé řezy, přesuneme je na plech s horkým pečícím papírem, veky potřeme škrobem a pečeme asi dvacet minut. Veky jsou hotové, pokud při poklepu na dno zní dutě. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.