Francouzský chléb z domácí pekárny
110 min.
Ingredience
- 3,5decilitryVoda pitná
- 10mililitrůOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 3,5gramyDroždí sušené
- 500gramůMouka pšeničná polohrubá voženílkova
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme olej a přisypeme mouku. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 2Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program na francouzské pečivo pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
- 3Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout. Upečený chléb nepřikrýváme, aby měl křupavou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.