Francouzský dresink
20 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
40 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
26 mg
Cukr
532 mg
Postup přípravy
- 1Žloutek promícháme s octem, hořčicí, cukrem, pepřem a solí. Postupně vmícháváme olej, aby vznikla krémová konzistence.
- 2Pokud bude dresink příliš hustý, přimícháme do něj 1 - 2 lžíce vody.
- 3Podáváme k mírně nahořklým salátům nebo k zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.