Francouzský hovězí steak na pepři

30 min.
Francie

Ingredience

    • 4lžícePepř 4 barev
    • 800gramůHovězí svíčková
    • 2lžíceMáslo čerstvé
    • 100mililitrůBrandy
    • 150mililitrůHovězí vývar základní
    • 5lžicZakysaná smetana
    • 100gramůMáslo bylinkové
    • 1kusPažitka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
849 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuličky pepře čtyř barev nasypeme na vál a pomocí válečku je rozdrtíme.
  • 2
    Hovězí svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, trošku je naklepeme, osolíme a obalíme v rozdrceném pepři.
  • 3
    V pánvi rozpustíme máslo a na prudkém ohni steaky osmahneme, poté je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  • 4
    Do ještě horké pánve nalijeme brandy a zapálíme, necháme vyhořet a poté přilijeme hovězí vývar. Povaříme asi 10 minut.
  • 5
    Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a necháme povařit, dokud není omáčka dostatečně hustá. Nakonec do omáčky přimícháme kousky másla.
  • 6
    Opečené steaky servírujeme na připravené talíře a poléváme smetanovou omáčkou.
  • 7
    Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.