Francouzský hovězí steak na pepři
30 min.
Ingredience
- 4lžícePepř 4 barev
- 800gramůHovězí svíčková
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůBrandy
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 5lžicZakysaná smetana
- 100gramůMáslo bylinkové
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
26 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
849 mg
Postup přípravy
- 1Kuličky pepře čtyř barev nasypeme na vál a pomocí válečku je rozdrtíme.
- 2Hovězí svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, trošku je naklepeme, osolíme a obalíme v rozdrceném pepři.
- 3V pánvi rozpustíme máslo a na prudkém ohni steaky osmahneme, poté je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 4Do ještě horké pánve nalijeme brandy a zapálíme, necháme vyhořet a poté přilijeme hovězí vývar. Povaříme asi 10 minut.
- 5Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a necháme povařit, dokud není omáčka dostatečně hustá. Nakonec do omáčky přimícháme kousky másla.
- 6Opečené steaky servírujeme na připravené talíře a poléváme smetanovou omáčkou.
- 7Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.