Francouzský koláč far
100 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 1litrMléko polotučné
- 1kusCukr vanilka
- 130gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceRum
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůVišně
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
816 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Do velké nerezové mísy vložíme vejce. Pomalu za stálého šlehání přimícháváme cukr a vanilkový cukr. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezačne pěnit.
- 2V hrnci svaříme mléko a po částech do něj přimícháváme máslo. Když se nám máslo v mléce rozpustí, tak hrnec sundáme ze sporáku a přimícháme rum.
- 3Vlažnou směs mléka s máslem a rumem pomalu přimícháváme k vejcím s cukrem a chvíli šleháme.
- 4Nakonec do směsi pomalu přimícháme mouku a šleháme pomocí metly. Těsto necháme odpočívat 10 minut. Zapékací mísu vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 5Sušené višně rozprostřeme na dno zapékací mísy a zalijeme těstem. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 80 minut. V polovině pečení teplotu snížíme na 180 stupňů Celsia. Po upečení necháme koláč vychladnout a pak podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.