Francouzský koláč far

100 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
816 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velké nerezové mísy vložíme vejce. Pomalu za stálého šlehání přimícháváme cukr a vanilkový cukr. Šleháme tak dlouho, dokud směs nezačne pěnit.
  • 2
    V hrnci svaříme mléko a po částech do něj přimícháváme máslo. Když se nám máslo v mléce rozpustí, tak hrnec sundáme ze sporáku a přimícháme rum.
  • 3
    Vlažnou směs mléka s máslem a rumem pomalu přimícháváme k vejcím s cukrem a chvíli šleháme.
  • 4
    Nakonec do směsi pomalu přimícháme mouku a šleháme pomocí metly. Těsto necháme odpočívat 10 minut. Zapékací mísu vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 5
    Sušené višně rozprostřeme na dno zapékací mísy a zalijeme těstem. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 80 minut. V polovině pečení teplotu snížíme na 180 stupňů Celsia. Po upečení necháme koláč vychladnout a pak podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.