Francouzský koláč s dýní a hruškami

65 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
37 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme hladkou mouku se solí. Na vločky nakrájené vychlazené máslo přidáme k mouce a vše rozmícháme. Postupně přiléváme studenou vodu, dokud se nevytvoří hladké těsto. Těsto vložíme na 30 minut odpočinout do chladničky.
  • 2
    Dýni z konzervy necháme v cedníku okapat. Hrušky omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dýni smícháme s plátky hrušek, posypeme nastrouhaným zázvorem a koriandrem a necháme 30 minut odpočinout.
  • 3
    Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme kruh a vytvarujeme okraje.
  • 4
    Na těsto rozložíme dýni a plátky hrušek. Asi 5 cm od okraje necháme těsto volné, poté ho vytáhneme trochu výše a přitlačím na náplň. Na koláč rozdělíme zbytky másla a okraje potřeme vodou.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech s koláčem vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.