Francouzský koláč s dýní a hruškami
65 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 170gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVoda pitná
- 400gramůDýně
- 400gramůHrušky
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1lžičkaZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
37 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme hladkou mouku se solí. Na vločky nakrájené vychlazené máslo přidáme k mouce a vše rozmícháme. Postupně přiléváme studenou vodu, dokud se nevytvoří hladké těsto. Těsto vložíme na 30 minut odpočinout do chladničky.
- 2Dýni z konzervy necháme v cedníku okapat. Hrušky omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dýni smícháme s plátky hrušek, posypeme nastrouhaným zázvorem a koriandrem a necháme 30 minut odpočinout.
- 3Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vyválíme kruh a vytvarujeme okraje.
- 4Na těsto rozložíme dýni a plátky hrušek. Asi 5 cm od okraje necháme těsto volné, poté ho vytáhneme trochu výše a přitlačím na náplň. Na koláč rozdělíme zbytky másla a okraje potřeme vodou.
- 5Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech s koláčem vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.