Francouzský nákyp s třešněmi

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a najemno umeleme.
  • 2
    V misce utřeme do pěny cukr s vejci. Do pěny pak postupně vmícháme mléko, smetanu, mouku a mleté mandle. Vytvoříme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout.
  • 3
    Třešně omyjeme, odstraníme stopky a odpeckujeme je.
  • 4
    Větší zapékací formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravené třešně, posypeme je vanilkovým cukrem a do formy nalijeme těsto.
  • 5
    Nákyp pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má na povrchu zlatavý nádech.
  • 6
    Podáme teplý, posypaný moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.