Francouzský nákyp s třešněmi
45 min.
Ingredience
- 125gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůMandle
- 1kusTřešně
- 1lžíceCukr vanilka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr moučkový
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a najemno umeleme.
- 2V misce utřeme do pěny cukr s vejci. Do pěny pak postupně vmícháme mléko, smetanu, mouku a mleté mandle. Vytvoříme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout.
- 3Třešně omyjeme, odstraníme stopky a odpeckujeme je.
- 4Větší zapékací formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravené třešně, posypeme je vanilkovým cukrem a do formy nalijeme těsto.
- 5Nákyp pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má na povrchu zlatavý nádech.
- 6Podáme teplý, posypaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.