Francouzský sýrovo-žemlový nákyp
55 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 400gramůŽemle tuková
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
12 mg
Cukr
559 mg
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce a zalijeme horkým mlékem, které necháme vsáknout.
- 2Potom žemle vymačkáme, prolisujeme a v míse smícháme se žloutky, nastrouhaným sýrem, solí a špetkou muškátu. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 3Směs urovnáme do máslem vymazané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.