Francouzský sýrovo-žemlový nákyp

55 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
12 mg
Cukr
559 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce a zalijeme horkým mlékem, které necháme vsáknout.
  • 2
    Potom žemle vymačkáme, prolisujeme a v míse smícháme se žloutky, nastrouhaným sýrem, solí a špetkou muškátu. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Směs urovnáme do máslem vymazané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.