Francouzský tvarohový koláč
70 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůTvaroh jemný
- 180gramůCukr krupice
- 0,5decilitrMartell cognac
- 500gramůLinecké (křehké) těsto
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
5 g
Sacharidy
104 g
Cukr
30 g
Vápník
21 mg
Postup přípravy
- 1Dobře okapaný tvaroh zpracujeme s cukrem, žloutky, pevným sněhem (ušlehaným z bílků) a s koňakem.
- 2Formu vyložíme křehkým těstem, vyváleným na 4 mm, na stěnách vytvoříme okraj. Vlijeme připravenou tvarohovou náplň a necháme hodinu odpočinout.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.