Františkolázeňský mandlový koláč

0 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2695 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
178 g
Sacharidy
242 g
Vláknina
17 g
Cukr
127 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vále vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, másla, žloutku a citronové kůry.
  • 2
    Těsto vyválíme a dáme na vymazaný plech a potřeme dvěma žloutky. Smícháme moučkový cukr s mandlemi a posypeme na povrchu těsto.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 stupních dozlatova. Teplé nakrájíme na řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.