Františkolázeňský mandlový koláč
0 min.

Ingredience
- 100gramůMandle
- 125gramůMáslo čerstvé
- 125gramůMouka polohrubá
- 1špetkaCitronová kůra
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 125gramůCukr moučkový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2695 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
178 g
Sacharidy
242 g
Vláknina
17 g
Cukr
127 g
Postup přípravy
- 1Na vále vypracujeme hladké těsto z mouky, cukru, másla, žloutku a citronové kůry.
- 2Těsto vyválíme a dáme na vymazaný plech a potřeme dvěma žloutky. Smícháme moučkový cukr s mandlemi a posypeme na povrchu těsto.
- 3Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 stupních dozlatova. Teplé nakrájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.