Frijoles charros
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůFazole červené sterilované
- 120mililitrůPivo tmavé 13% 4,4% obj.
- 115gramůChilli paprička
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaSkořice mletá
- 175gramůVepřový bok
- 175gramůSlanina vepřová
- 3lžíceCukr třtinový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Fazole pinto v konzervě necháme okapat, vložíme do hrnce, zalijeme pivem a vaříme 5 minut při vysoké teplotě, až se část piva vsákne.
- 2Trochu snížíme teplotu, vmícháme nakrájené, naložené chilli jalapeňo. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, skořici a vaříme 10 minut, občas promícháme.
- 3V pánvi zahřejeme špek (bůček), když se vyškvaří tuk, měly by zbýt asi 3 lžíce. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a smažíme do zhnědnutí. Děrovanou naběračkou přendáme cibuli a česnek do fazolí.
- 4Do pánve vložíme slaninu, pokrájenou na kostičky, smažíme do křupava. Celý obsah vmícháme do fazolí, osladíme a pečeme při nízké teplotě až se cukr rozpustí, stále mícháme.
- 5Podáváme ihned nebo necháme vychladout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.