Fritované kynuté kuličky
40 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůMed včelí
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1litrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2662 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
255 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
8 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Mouku vsypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, posypeme lžičkou soli. Do důlku vlijeme olivový olej a poté pomalu přiléváme 200 ml vlažné vody. Vše důkladně cca 10 minut prohněteme rukama na hladké těsto. Zakryjeme fólií a na teplém místě necháme 1-2 hodiny kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.
- 2Mezitím smícháme med s cukrem a 375 ml vody. Přidáme skořici, přivedeme k varu, povaříme cca 5 minut, necháme vychladnout.
- 3Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a znovu propracujeme. Ruce si potřeme olejem a z těsta tvoříme kuličky o velikosti vlašských ořechů. Necháme je vychladit.
- 4Poté rozpálíme olej na fritování a kuličky v něm postupně smažíme po všech stranách 5-7 minut dozlatova. Vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme osušit na papírové utěrce, ještě teplé ponoříme do medového sirupu. Rozložíme na tác, pokapeme sirupem, posypeme mletou skořicí a ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.