Fusilli s citronem a bazalkou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
644 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Střídku z toustového chleba rozmixujeme s několika omytými lístky bazalky a poté opražíme na troše rozpáleného olivového oleje.
  • 2
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které přidáme citronovou kůru z půlky citronu a asi 4 lístky bazalky.
  • 3
    Zbylou kůru nakrájíme na tenké proužky. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Těstoviny scedíme, smícháme s opraženou chlebovou střídkou, sýrem a olivovým olejem.
  • 5
    Polovinu citronu rozkrojíme na osminky a odstraníme bílou slupku.
  • 6
    Fusilli podáváme horké, s oloupaným citronem, proužky kůry a posypané čerstvou majoránkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.