Fusilli s citronem a bazalkou
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 320gramůTěstoviny Fusilli
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCitrony
- 1lžíceBazalka
- 1plátekChléb toastový
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
644 mg
Postup přípravy
- 1Střídku z toustového chleba rozmixujeme s několika omytými lístky bazalky a poté opražíme na troše rozpáleného olivového oleje.
- 2Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které přidáme citronovou kůru z půlky citronu a asi 4 lístky bazalky.
- 3Zbylou kůru nakrájíme na tenké proužky. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky.
- 4Těstoviny scedíme, smícháme s opraženou chlebovou střídkou, sýrem a olivovým olejem.
- 5Polovinu citronu rozkrojíme na osminky a odstraníme bílou slupku.
- 6Fusilli podáváme horké, s oloupaným citronem, proužky kůry a posypané čerstvou majoránkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.