Gado-gado s ovocem a syrovou zeleninou
60 min.
Ingredience
- 2kusyHrušky
- 2kusyJablka
- 1kusSalát hlávkový
- 6kusůRajčata
- 3kusyVejce slepičí
- 170gramůNudle vaječné
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 300gramůAnanas
- 0,5kusCitrony
- 0,5kusOkurka salátová
- Arašídová omáčka
- 3kusyChilli paprička
- 1,25hrnkyKokosové mléko
- 340gramůArašídová pomazánka
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaOřechy burské pražené
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaDatle sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
49 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
24 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme arašídovou omáčku. Datlovou dužinu namočíme do 3 lžic teplé vody, po vyluhování scedíme a šťávu odložíme. Do pánvičky vložíme rozemleté chilli papričky bez semínek, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme arašídovou pomazánku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se všechna pomazánka nerozpustí. Po zhoustnutí přidáme sójovou omáčku, vylouhovanou datlovou šťávu a ochutíme solí. Vlijeme do misky a posypeme špetkou nahrubo drcených burských oříšků.
- 2Připravíme salát. Okurku oloupeme, odstraníme semínka, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 15 minut odstát. Poté opláchneme a necháme okapat. Nudle uvaříme a po vystydnutí nasekáme. Hrušky a jablka oloupeme, odstraníme jadřince, jablka nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Hrušky pokrájíme na nudličky. Ovoce spolu s hlávkovým salátem nakrájeným na kousky naaranžujeme na plochý talíř. Přidáme na dílky nakrájená rajčata, pokrájený ananas a na čtvrtiny rozkrojená, natvrdo uvařená, oloupaná vejce. Doplníme osmaženými nudličkami cibule, nudlemi a podáváme s miskou arašídové omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.