Galantina z kuřete I
140 min.
Ingredience
- 100gramůMoravské uzené maso
- 1lžíceMartell cognac
- 250gramůTelecí plec
- 1200gramůKuře
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaštikové koření
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžíceZelenina kořenová
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1litrVoda pitná
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
72 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
668 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V malém množství osolené vody spolu se zeleninou a cibulí uvaříme do měkka rozčtvrcené kuře. Uvařené kuře vyjmeme, necháme vychladnout, stáhneme kůži a bílé maso nakrájíme na malé kostky. Stejně nakrájíme uzené maso a polovinu slaniny.
- 2Zbytek slaniny spolu s kůží a syrové maso dvakrát umeleme. Bude tak jemnější.
- 3Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vývarem a vymícháme na hustší kaši. Do kaše vmícháme umleté maso, přidáme vejce ušlehaná do pěny, paštikové koření, muškátový květ, koňak a na kostičky nakrájené maso.
- 4Zavírací pudinkovou formu vymastíme, směs do ní vložíme do 3/4 výšky a uvaříme ve vodní lázni zhruba 1,5 hodiny.
- 5Uvařenou galantinu necháme do příštího dne vychladnout.
- 6Galantinu podáváme studenou s toasty nebo bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.