Galantina z kuřete I

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
72 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
668 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malém množství osolené vody spolu se zeleninou a cibulí uvaříme do měkka rozčtvrcené kuře. Uvařené kuře vyjmeme, necháme vychladnout, stáhneme kůži a bílé maso nakrájíme na malé kostky. Stejně nakrájíme uzené maso a polovinu slaniny.
  • 2
    Zbytek slaniny spolu s kůží a syrové maso dvakrát umeleme. Bude tak jemnější.
  • 3
    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a vývarem a vymícháme na hustší kaši. Do kaše vmícháme umleté maso, přidáme vejce ušlehaná do pěny, paštikové koření, muškátový květ, koňak a na kostičky nakrájené maso.
  • 4
    Zavírací pudinkovou formu vymastíme, směs do ní vložíme do 3/4 výšky a uvaříme ve vodní lázni zhruba 1,5 hodiny.
  • 5
    Uvařenou galantinu necháme do příštího dne vychladnout.
  • 6
    Galantinu podáváme studenou s toasty nebo bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.