Ganache – čokoládovo-smetanová poleva s vanilkou
11 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda 70% kakao
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVanilkový lusk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
37 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Vápník
34 mg
Postup přípravy
- 1Tato hedvábná luxusní poleva je velmi jednoduchá a rychlá.
- 2Do jedné misky si nalámeme (nebo nasekáme) kvalitní hořkou čokoládu. Smetanu při střední teplotě přivedeme k varu , vložíme do ní vanilkový lusk a hned jak začne probublávat, odstaraníme vanilkový lusk. Okamžitě ji nalijeme na čokoládu a po 60 sekundách, jakmile se čokoláda rozpustí, zlehka vše vymícháme do hladké polevy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.