Ganache – čokoládovo-smetanová poleva s vanilkou

11 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
37 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Vápník
34 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tato hedvábná luxusní poleva je velmi jednoduchá a rychlá.
  • 2
    Do jedné misky si nalámeme (nebo nasekáme) kvalitní hořkou čokoládu. Smetanu při střední teplotě přivedeme k varu , vložíme do ní vanilkový lusk a hned jak začne probublávat, odstaraníme vanilkový lusk. Okamžitě ji nalijeme na čokoládu a po 60 sekundách, jakmile se čokoláda rozpustí, zlehka vše vymícháme do hladké polevy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.