Garnáti na špízu

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
5 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
546 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Garnáty omyjeme a očistíme. Na každou špízovou jehlu napíchneme 3 garnáty a špízy klademe do ploché mísy obdélníkového tvaru.
  • 2
    Nožem rozmačkáme jalovcové kuličky, vložíme je do misky, přidáme med, víno, balsamico, brandy, olej a bílý pepř. Vše důkladně promícháme, takto připravenou marinádou polijeme špízy s garnáty. Mísu vložíme do chladničky a necháme 60 minut marinovat.
  • 3
    Rozpálíme grilovací pánev a špízy grilujeme z každé strany 5 minut.
  • 4
    Špízy upravíme na připravené talíře, zdobíme špalíčky limetky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.