Garnáti s klobáskami v hliněném rendlíku
60 min.
Ingredience
- 12kusůGarnát obecný
- 2kusyChilli paprička
- 2kusyŠalotka
- 200gramůRýže jasmínová
- 2kusyKlobása čínská kyselá
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 1lžičkaOmáčka rybí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyKoriandr celý
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžičkaCitronová tráva
- 1lžičkaMouka rýžová
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 15gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vyloupané, očištěné, nahrubo nasekané čerstvé menší garnáty vložíme do misky s 1 polévkovou lžící citronové trávy s chilli papričkami, rýžovým vínem (můžeme použít i whisky), rybí omáčkou a rýžovou moukou. Dokud se směs dobře nespojí, dobře mícháme.
- 2Zbývající citronovou trávu rozdrtíme s nasekanými kořeny koriandru, nasekanými 2 stroužky česneku, nasekaným 2cm kouskem zázvoru a asijskou šalotkou v moždíři, aby vznikla hrubá pasta. Můžeme i rozmixovat.
- 3Poté proplachujeme rýži studenou vodou tak dlouho, až protéká čistá voda, a necháme jí okapat.
- 4V pávi wok rozpálíme olej, přidáme česnekovou pastu a 3-4 minuty restujeme za stálého míchání. Poté přidáme rýži a mícháme asi minutu tak, aby se zrnka rýže obalila směsí.
- 5Rýži přendáme do hliněného rendlíku a zalijeme ji vodou. Voda by měla být asi 2 cm nad povrchem rýže. Pomalu přivádíme vodu s rýží k varu. Jakmile se voda vsákne, poklademe rýži natenko nakrájenými kolečky párků a pokryjeme připravenou směsí z garnátů. Přiklopíme a 15 minut dusíme na mírném ohni, dokud není rýže uvařená. Hotový pokrm posypeme sekanými lístky koriandru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.