Garnáti s klobáskami v hliněném rendlíku

60 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupané, očištěné, nahrubo nasekané čerstvé menší garnáty vložíme do misky s 1 polévkovou lžící citronové trávy s chilli papričkami, rýžovým vínem (můžeme použít i whisky), rybí omáčkou a rýžovou moukou. Dokud se směs dobře nespojí, dobře mícháme.
  • 2
    Zbývající citronovou trávu rozdrtíme s nasekanými kořeny koriandru, nasekanými 2 stroužky česneku, nasekaným 2cm kouskem zázvoru a asijskou šalotkou v moždíři, aby vznikla hrubá pasta. Můžeme i rozmixovat.
  • 3
    Poté proplachujeme rýži studenou vodou tak dlouho, až protéká čistá voda, a necháme jí okapat.
  • 4
    V pávi wok rozpálíme olej, přidáme česnekovou pastu a 3-4 minuty restujeme za stálého míchání. Poté přidáme rýži a mícháme asi minutu tak, aby se zrnka rýže obalila směsí.
  • 5
    Rýži přendáme do hliněného rendlíku a zalijeme ji vodou. Voda by měla být asi 2 cm nad povrchem rýže. Pomalu přivádíme vodu s rýží k varu. Jakmile se voda vsákne, poklademe rýži natenko nakrájenými kolečky párků a pokryjeme připravenou směsí z garnátů. Přiklopíme a 15 minut dusíme na mírném ohni, dokud není rýže uvařená. Hotový pokrm posypeme sekanými lístky koriandru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.