Garnáti smažení
15 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 170gramůGarnát obecný
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibulka jarní
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusPaprika zelená
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 3decilitryOlej rostlinný
- 1,5lžičkyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
76 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
602 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Se špetkou soli, bílkem a solamylem promícháme garnáty. Rozehřejeme olej v předehřátém woku a osmahneme na něm garnáty 40 vteřin. Vyndáme je a necháme okapat. Vylijeme většinu oleje z woku, necháme jen lžíci, přidáme pokrájené jarní cibulky, zázvor, pokrájenou zelenou papriku a minutu smažíme. Přidáme garnáty, cukr, sůl a minutu mícháme, přidáme sójovou omáčku a víno a promícháme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.