Garnáti v kokosové omáčce
35 min.
Ingredience
- 140gramůGarnát obecný
- 80gramůŠalotka
- 10gramůKari pasta červená
- 20gramůZázvor celý
- 5gramůCitronová tráva
- 8gramůKari koření
- 10gramůGaram masala
- 35gramůKokos strouhaný
- 250mililitrůMléko kokosové
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 25gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
905 mg
Cukr
184 mg
Postup přípravy
- 1Zázvor očistíme, nastrouháme najemno, šalotky oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru nasekáme. Do suché pánve nasypeme strouhaný kokos a krátce opražíme. Přidáme šalotky, zázvor, kousek citronové trávy, zakápneme olejem, osmahneme, přidáme pastu a podusíme. Přidáme kari koření, garam masalu, přilijeme kokosové mléko a povaříme 10 minut. Přiložíme garnáty a vaříme doměkka.
- 2Pokrm rozdělíme na čtyři porce, posypeme koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.