Garnáti ve wonton placičkách
40 min.
Ingredience
- 30kusůGarnát obecný
- 4kusyCibulka jarní
- 4stroužkyČesnek
- 1,5lžíceZázvor celý
- 1lžíceKoření Orientální
- 120gramůKoriandr čerstvý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceVoda pitná
- 3decilitryOlej arašídový (podzemnicový)
- 30plátkůTěsto Wonton
- 0,5lžičkaCukr třtinový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
76 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme velké nevařené garnáty s ocásky. Podélně je rozřízneme, dáváme pozor, abychom je neprořízli, rozevřeme a položíme nakrojenou stranou nahoru.
- 2Jemně nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, thajské koření, nadrobno nakrájený čerstvý koriandr a citronovou šťávu smícháme, směsí potřeme rozkrojené garnáty a zavřeme.
- 3Placičkami wonton obalíme naplněné garnáty, ocásky necháme venku, potřeme vodou.
- 4Na vysokou teplotu ohřejeme fritovací olej, použijeme wok pánev nebo fritovací pánev, a po částech fritujeme garnáty 1-2 minuty.
- 5Omáčku ke garnátům připravíme smícháním 2 lžic sójové omáčky,
- 62 lžic vody, 1 stroužku prolisovaného česneku, 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru a 1/2 lžičky nerafinovaného cukru.
- 7Dozlatova a dokřupava opečené garnáty podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.