Garnáti ve wonton placičkách

40 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
76 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme velké nevařené garnáty s ocásky. Podélně je rozřízneme, dáváme pozor, abychom je neprořízli, rozevřeme a položíme nakrojenou stranou nahoru.
  • 2
    Jemně nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, thajské koření, nadrobno nakrájený čerstvý koriandr a citronovou šťávu smícháme, směsí potřeme rozkrojené garnáty a zavřeme.
  • 3
    Placičkami wonton obalíme naplněné garnáty, ocásky necháme venku, potřeme vodou.
  • 4
    Na vysokou teplotu ohřejeme fritovací olej, použijeme wok pánev nebo fritovací pánev, a po částech fritujeme garnáty 1-2 minuty.
  • 5
    Omáčku ke garnátům připravíme smícháním 2 lžic sójové omáčky,
  • 6
    2 lžic vody, 1 stroužku prolisovaného česneku, 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru a 1/2 lžičky nerafinovaného cukru.
  • 7
    Dozlatova a dokřupava opečené garnáty podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.