Garnátové špízy
15 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCitrony
- 5gramůSůl
- 30gramůRukola
- 250gramůGarnát obecný
- 30mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
684 mg
Cukr
144 mg
Postup přípravy
- 1Citron nakrájíme na kolečka a ta rozkrojíme napůl, rukolu posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přikápneme citronovou šťávu, osolíme, na máslo položíme očištěné garnáty a zvolna osmažíme, přisypeme rukolu, orestujeme, promícháme s garnáty a odstavíme.
- 3Na jehly napichujeme vždy dva garnáty, pak půlkolečko citronu a opět dva garnáty. Tento postup opakujeme do spotřebování surovin.
- 4Garnátové špízy upravíme na servírovací mísu, přelijeme máslem s rukolou z pánve a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.