Golden mousse
15 min.
Ingredience
- 180mililitrůSirup Golden
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceOříšky piniové
- 20mililitrůRum
- 30gramůČokoláda hořká
- 3plátkyŽelatina bílá plátky
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
259 mg
Cukr
766 mg
Postup přípravy
- 1Ve studené vodě necháme změknout 10 minut želatinu. Pak ji vyndáme a vymačkáme. Golden sirup mírně ohřejeme a želatinu v něm rozpustíme.
- 2V misce vyšleháme do pěny žloutky, pak přimícháme golden sirup se želatinou a rumem.
- 3Ze smetany vyšleháme šlehačku a opatrně ji přimícháme do krému z golden sirupu. Směs nalijeme do připravených sklenic a necháme 60 minut v chladničce tuhnout.
- 4Zdobíme nasekanými piniovými oříšky a nastrouhanou hořkou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.