Grahamky
30 min.
Ingredience
- Na omládek
- 170mililitrůVoda pitná
- 17gramůDroždí
- 1lžičkaStolní sladidlo Sladký polibek
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na těsto
- 170mililitrůVoda pitná
- 30gramůOlej rostlinný
- 2lžičkySůl
- 10gramůOtruby pšeničné
- 360gramůMouka pšeničná celozrnná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Vápník
30 mg
Postup přípravy
- 1Suroviny na omládek dáme do mísy a umícháme a pod utěrkou necháme 45 minut kynout.
- 2Po vykynutí přidáme suroviny na těsto a dobře vymícháme. Těsto přikryjeme a necháme asi 90 minut kynout. V mezičase alespoň dvakrát promícháme.
- 3Hotové těsto na vále vypracujeme, rozdělíme na díly a tvoříme dalamánky nebo tvary podle vlastní chuti.
- 4Pečivo klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme zhruba 20 minut v závislosti na velikosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.