Grahamky

30 min.
Evropa

Ingredience

  • Na omládek
    • 170mililitrůVoda pitná
    • 17gramůDroždí
    • 1lžičkaStolní sladidlo Sladký polibek
    • 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
  • Na těsto
    • 170mililitrůVoda pitná
    • 30gramůOlej rostlinný
    • 2lžičkySůl
    • 10gramůOtruby pšeničné
    • 360gramůMouka pšeničná celozrnná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Vápník
30 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Suroviny na omládek dáme do mísy a umícháme a pod utěrkou necháme 45 minut kynout.
  • 2
    Po vykynutí přidáme suroviny na těsto a dobře vymícháme. Těsto přikryjeme a necháme asi 90 minut kynout. V mezičase alespoň dvakrát promícháme.
  • 3
    Hotové těsto na vále vypracujeme, rozdělíme na díly a tvoříme dalamánky nebo tvary podle vlastní chuti.
  • 4
    Pečivo klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vodou a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme zhruba 20 minut v závislosti na velikosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.