Grapefruitový salát s krevetkami

24 min.

Ingredience

    • Vařené krevetky
      • 150gramůKrevety tygří - loupané
      • 1lžíceSůl
      • 2litryVoda pitná
      • 2kusyGrapefruity
      • 200gramůMajonéza
      • 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
      • 3špetkyPepř bílý
      • 1kusRajčata
      • 1lžíceCukr moučkový
      • 1špetkaSůl
      • 200gramůHellmann's Majonéza originál
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    726 kcal
    Bílkoviny
    12 g
    Tuky
    77 g
    Sacharidy
    39 g
    Vláknina
    5 g
    Cukr
    25 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Mražené malé krevetky dáme přes noc do igelitového sáčku a vložíme do misky s ledovou vodou (nesmějí se však namočit). Ponecháme je tak do druhého dne. Pokud ráno nebudou rozmrazené, vyjmeme je ze sáčku a necháme volně na talíři v lednici do doby, než se úplně rozmrazí.
    • 2
      Pokud máme krevetky i s krunýři, oloupeme je, Když jsou polorozmrazené, jde to lépe.
    • 3
      V hrnci přivedeme k varu litr vody s polovinou lžíce soli. Do vroucí vody vložíme rozmrazené krevetky a při mírné teplotě (jakmile se začne voda znovu vařit) vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené mají krásnou růžovo-mléčnou barvu. (jednu krevetku rozkrojíme a zkontrolujeme, zda je uvařená). Uvařené vyjmeme sítem a vložíme do mísy. V menší misce vyšleháme majonézu, kterou jsme ochutili rajčatovým protlakem a bílým pepřem. Menší rajče omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky.
    • 4
      Grapefruity omyjeme a osušíme. Poté je příčně rozpůlíme, plátky opatrně vyjmeme, každý plátek zbavíme bílé hořké blány. Oloupané dílky grapefruitu dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem. Vložíme zpět do "misek" z kůry grapefruitu, na ně navršíme uvařené krevetky a mírně osolíme. Ozdobíme majonézou, čtvrtkami rajčat a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.