Grapefruitový salát s krevetkami
24 min.
Ingredience
- Vařené krevetky
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceSůl
- 2litryVoda pitná
- 2kusyGrapefruity
- 200gramůMajonéza
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 3špetkyPepř bílý
- 1kusRajčata
- 1lžíceCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 200gramůHellmann's Majonéza originál
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
77 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Mražené malé krevetky dáme přes noc do igelitového sáčku a vložíme do misky s ledovou vodou (nesmějí se však namočit). Ponecháme je tak do druhého dne. Pokud ráno nebudou rozmrazené, vyjmeme je ze sáčku a necháme volně na talíři v lednici do doby, než se úplně rozmrazí.
- 2Pokud máme krevetky i s krunýři, oloupeme je, Když jsou polorozmrazené, jde to lépe.
- 3V hrnci přivedeme k varu litr vody s polovinou lžíce soli. Do vroucí vody vložíme rozmrazené krevetky a při mírné teplotě (jakmile se začne voda znovu vařit) vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené mají krásnou růžovo-mléčnou barvu. (jednu krevetku rozkrojíme a zkontrolujeme, zda je uvařená). Uvařené vyjmeme sítem a vložíme do mísy. V menší misce vyšleháme majonézu, kterou jsme ochutili rajčatovým protlakem a bílým pepřem. Menší rajče omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky.
- 4Grapefruity omyjeme a osušíme. Poté je příčně rozpůlíme, plátky opatrně vyjmeme, každý plátek zbavíme bílé hořké blány. Oloupané dílky grapefruitu dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem. Vložíme zpět do "misek" z kůry grapefruitu, na ně navršíme uvařené krevetky a mírně osolíme. Ozdobíme majonézou, čtvrtkami rajčat a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.