Gratinovaná třešňová pochoutka
75 min.
Ingredience
- 350gramůTřešně
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr třtinový
- 3mililitryCitronová šťáva
- Na těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžíceCukr moučkový
- 50gramůMandle
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
56 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Třešně omyjeme, vypeckujeme a naskládáme na dno máslem vymazané pečící formy. Posypeme cukrem a pokapeme citrónovou šťávou.
- 2Do misky rozklepneme vejce, vlijeme mléko a smetanu, přisypeme mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Nakonec vsypeme cukr a vypracujeme tekoucí těsto, které nalijeme na třešně. Povrch posypeme mandlovými plátky.
- 3Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupních Celsia přibližně 50-55 minut.
- 4Po vytažení z trouby necháme vychladnout v pečící formě. Potom krájíme na jednotlivé porce. Rozdělíme je na jednotlivé talíře, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.