Gratinované broskve
30 min.
Ingredience
- 200gramůBroskve
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 10gramůMandle loupané
- 3gramyMáslo čerstvé
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Omyté a okapané broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme 2 lžíce teplé vody a tekuté sladidlo.
- 3Teflonovou formičku slabě vymazanou máslem naplníme sněhem a plátky broskví. Povrch posypeme nasekanými mandlemi.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Během pečení formičku přikryjeme alobalem, aby povrch dezertu příliš neztmavl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.