Gratinované broskve

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a okapané broskve rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme 2 lžíce teplé vody a tekuté sladidlo.
  • 3
    Teflonovou formičku slabě vymazanou máslem naplníme sněhem a plátky broskví. Povrch posypeme nasekanými mandlemi.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Během pečení formičku přikryjeme alobalem, aby povrch dezertu příliš neztmavl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.