Gratinované filé
50 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 20kusůKapary sterilované
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 500gramůFilé z aljašské tresky
- 2kusyOkurky nakládané
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
19 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Filé osolíme, naskládáme do vymazané zapékací mísy a potřeme hořčicí. Na jednotlivé porce klademe plátky okurek, sekané kapary a kostičky opečené slaniny. Vše zalijeme 1/8l kyselé smetany a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě dorůžova.
- 3Podáváme s pečenými bramborami a hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.