Gratinované hřebenatky
50 min.
Ingredience
- 35mililitrůOcet vinný
- 35mililitrůVíno bílé
- 1hrstEstragon
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 200gramůMáslo čerstvé
- 8kusůHřebenatka
- 1kusŠalotka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
50 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
925 mg
Cukr
868 mg
Postup přípravy
- 1Do pánve nalijeme ocet a 35ml vína, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, několik lístků estragonu a sůl, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až se nálev zredukuje na polovinu množství.
- 2Poté ho necháme vychladnout a vyjmeme estragon.
- 3Do vodní lázně zahřáté na 50C dáme žloutky, přilijeme k nim vychladlý nálev a šlehačem vyšleháme do omáčky krémovité konzistence. Odstavíme a všleháme rozpuštěné máslo. Nakonec přisypeme lžičku nasekaného estragonu.
- 4Hřebenatky otevřeme, vyřízneme svalovinu a nohu a restujeme mušle cca 1min z každé strany na rozpáleném oleji.
- 5Přemístíme je do lastur, přelijeme omáčkou a gratinujeme ještě 2-3min v troubě s grilem rozpáleným na 250C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.