Gratinované jahody

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh smícháme se žloutky, citronovou kůrou, cukrem a vanilkovým cukrem. Smetanu ušleháme a vmícháme do tvarohového krému.
  • 2
    Jahody omyjeme a rozpůlíme. Urovnáme je do zapékací kulaté formy o průměru 30 cm a pokryjeme je připraveným krémem. Zapékáme v předehřáté troubě (200 stupňů Celsia) asi 20 minut.
  • 3
    Zapečené jahody posypeme nasekanými pistáciemi a pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.