Gratinované krůtí kenelky
65 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 1lžíceSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 300mililitrůBešamel
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- Pálené těsto do paštik [56007]
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
44 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
100 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso dvakrát umeleme, osolíme, přidáme chilli, studené pálené těsto a vejce. V porcelánové míse vše utřeme do hladka.
- 2Lžicí vykrajujeme z hotového těsta noky, které zavařujeme do osolené vroucí vody. Stáhneme plamen a noky „táhneme“ při teplotě 90°C přibližně 12 minut.
- 3Uvařené noky scedíme, narovnáme do ohnivzdorné misky, přelijeme bešamelovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a prudce zapečeme.
- 5Pálené těsto do paštik [56007]:
- 6Osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisypáváme hladkou mouku, až je těsto vypracované a bez hrudek.
- 7Odstavíme mimo plotnu a jedno po druhém vmícháme vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.