Gratinované přírodní telecí řízky se šunkou a žampiony
30 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůŠunka dušená
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
15 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, odblaníme, lehce naklepeme, osolíme a mírně poprášíme moukou.
- 2Maso opečeme na rozpáleném másle na mírném ohni po obou stranách celkem asi 7 minut. Řízky přendáme do zapékací mísy, položíme na ně plátky šunky a plátky žampionů podušených na zbylém másle. Povrch pokapeme máslem a krátce zapečeme.
- 3Podáváme se suchou rýží nebo s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.