Gratinované slávky

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 0,5litrMušle slávky
    • 125mililitrůVíno bílé
    • 125mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaSůl
    • 100gramůMáslo čerstvé
    • 25gramůMouka pšeničná hladká
    • 250mililitrůMléko plnotučné
    • 50gramůSýr Čedar
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
18 g
Cukr
487 mg
Vápník
104 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z lastur malým nožem seškrábeme všechny nečistoty, pak je kartáčkem vypereme ve studené vodě, narovnáme do kastrolu, zalijeme vínem a vodou, osolíme, zakryjeme, 5 minut prudce vaříme. Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek a klademe je na ubrousek.
  • 2
    Lastury osušíme, vrátíme do nich vařené slávky, narovnáme na dno zapékací misky.
  • 3
    Do kastrolku dáme rozehřát 50 g másla, přidáme mouku, zamícháme, zalijeme horkým mlékem, rozšleháme metlou a na mírném ohni necháme „táhnout“. Po 20 minutách zašleháme druhou polovinu másla a strouhaný sýr.
  • 4
    Omáčkou zalijeme mušle v zapékací misce a 5 minut gratinujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.