Gratinované slávky
45 min.
Ingredience
- 0,5litrMušle slávky
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 50gramůSýr Čedar
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
18 g
Cukr
487 mg
Vápník
104 g
Postup přípravy
- 1Z lastur malým nožem seškrábeme všechny nečistoty, pak je kartáčkem vypereme ve studené vodě, narovnáme do kastrolu, zalijeme vínem a vodou, osolíme, zakryjeme, 5 minut prudce vaříme. Uvařené mušle vyjmeme ze skořápek a klademe je na ubrousek.
- 2Lastury osušíme, vrátíme do nich vařené slávky, narovnáme na dno zapékací misky.
- 3Do kastrolku dáme rozehřát 50 g másla, přidáme mouku, zamícháme, zalijeme horkým mlékem, rozšleháme metlou a na mírném ohni necháme „táhnout“. Po 20 minutách zašleháme druhou polovinu másla a strouhaný sýr.
- 4Omáčkou zalijeme mušle v zapékací misce a 5 minut gratinujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.