Gratinované ústřice

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
28 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
317 mg
Cukr
583 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ústřice vydrhneme kartáčkem, otevřeme pomocí nože a maso opatrně vyjmeme. Vložíme do horkého, osoleného vývaru, těsně pod bodem varu krátce povaříme.
  • 2
    Vařené maso obalíme v jemně prosáté strouhance, vložíme zpět do lastur, přelijeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávou. Mírně poprášíme cayenským pepřem.
  • 3
    Naplněné lastury zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.