Gratinované ústřice
40 min.
Ingredience
- 6kusůÚstřice
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceStrouhanka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
28 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
317 mg
Cukr
583 mg
Postup přípravy
- 1Ústřice vydrhneme kartáčkem, otevřeme pomocí nože a maso opatrně vyjmeme. Vložíme do horkého, osoleného vývaru, těsně pod bodem varu krátce povaříme.
- 2Vařené maso obalíme v jemně prosáté strouhance, vložíme zpět do lastur, přelijeme rozpuštěným máslem a citronovou šťávou. Mírně poprášíme cayenským pepřem.
- 3Naplněné lastury zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.