Gratinované vepřové kotlety s hráškem a šunkovým salámem
0 min.

Ingredience
- 3lžíceOlej stolní
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaSůl
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 100gramůŠunkový salám
- 4lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
30 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
511 mg
Cukr
592 mg
Postup přípravy
- 1Kotlety vykostíme, naklepeme, po obvodě nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji.
- 2Přendáme do gratinovacích misek nebo do nízkého pekáčku.
- 3Ve výpeku prohřejeme na kostičky nakrájený salám, hrášek a obojí položíme na kotlety. Vše pokryjeme, rozšlehanou gratinovací směsí z vejce, strouhaného sýru, smetany a soli.
- 4Zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až gratinovací směs změkne a zrůžoví.
- 5Podáváme s rýží nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.