Gratinované vepřové kotlety s hráškem a šunkovým salámem

0 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3lžíceOlej stolní
    • 4kusyVepřové kotlety
    • 1špetkaSůl
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 1kusVejce slepičí
    • 150gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 100gramůŠunkový salám
    • 4lžíceHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
30 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
511 mg
Cukr
592 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety vykostíme, naklepeme, po obvodě nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji.
  • 2
    Přendáme do gratinovacích misek nebo do nízkého pekáčku.
  • 3
    Ve výpeku prohřejeme na kostičky nakrájený salám, hrášek a obojí položíme na kotlety. Vše pokryjeme, rozšlehanou gratinovací směsí z vejce, strouhaného sýru, smetany a soli.
  • 4
    Zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až gratinovací směs změkne a zrůžoví.
  • 5
    Podáváme s rýží nebo opékanými brambory a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.