Gratinované vepřové kotlety s párkem
0 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 4kusySýr Eidam cihla 40%
- 3lžíceOlej stolní
- 2kusyOkurky nakládané
- 1kusPárky jemné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
602 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kotlety očistíme, vykostíme, odstraníme tuk, naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, zaprášíme moukou, paprikou a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.
- 2Přendáme do gratinovacích misek nebo zapékací nádoby.
- 3Párek nakrájíme na podlouhlé plátky, osmahneme ho na oleji a rozložíme na kotlety. Ve výpeku zpěníme cibuli nakrájenou najemno, prohřejeme v ní okurku nakrájenou na kolečka a tuto směs rozložíme na kotlety. Vše pokryjeme plátky sýra a zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až se sýr rozpustí.
- 4Podáváme s opečenými brambory a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.