Gratinované vepřové řízky s vejci a salámem
40 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 4lžíceOlej rostlinný
- 200gramůSalám jemný
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
59 g
Sacharidy
4 g
Cukr
447 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
- 2Na jiné pánvi připravíme sázená vejce a salám nakrájený na kolečka opečeme na oleji.
- 3Řízky vložíme do zapékacích misek, poklademe kolečky salámu, sázenými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem.
- 4Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr začne tavit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.