Gratinovaní raci

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
175 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Raky důkladně kartáčkem vypereme, vložíme do osolené vroucí vody s vínem a vaříme 10 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout a obereme z nich maso.
  • 2
    Maso smícháme s polovinou bešamelové omáčky, přidáme chilli a směsí naplníme malé ohnivzdorné zapékací misky (mušle).
  • 3
    Druhou polovinu omáčky zahřejeme, zašleháme do ní žloutky, pak vmícháme máslo a omáčkou zalijeme směs v zapékacích miskách.
  • 4
    Dáme do mírně předehřáté trouby a 10 minut gratinujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Gratinovaní raci
Musím vyzkoušet 😉