Gratinovaní raci
65 min.
Ingredience
- 20kusůRak říční
- 1lžíceSůl
- 350mililitrůBešamel
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 2litryVoda pitná
- 200mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
175 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Raky důkladně kartáčkem vypereme, vložíme do osolené vroucí vody s vínem a vaříme 10 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout a obereme z nich maso.
- 2Maso smícháme s polovinou bešamelové omáčky, přidáme chilli a směsí naplníme malé ohnivzdorné zapékací misky (mušle).
- 3Druhou polovinu omáčky zahřejeme, zašleháme do ní žloutky, pak vmícháme máslo a omáčkou zalijeme směs v zapékacích miskách.
- 4Dáme do mírně předehřáté trouby a 10 minut gratinujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Gratinovaní raci
Musím vyzkoušet 😉