Gratinovaný kapr na kmíně
30 min.

Ingredience
- 1200gramůKapr obecný
- 120gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
30 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
131 mg
Cukr
78 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme kmínem. Necháme v chladničce asi 30 minut odležet.
- 2Na pánvi na větší části rozehřátého másla opečeme porce ryby po obou stranách, vyjmeme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme vypečenou šťávou a poklademe sýrem nakrájeným na plátky.
- 3Mísu vložíme do trouby pod rozehřátý gril a pokrm zprudka zapečeme dorůžova.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a okurkový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.