Gratinovaný kapr se žampiony
40 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 500gramůKapr obecný
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
382 mg
Cukr
782 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- 2Porce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, vyjmeme a přendáme na čistou pánev.
- 3Očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle, urovnáme kolem porcí kapra a přelijeme smetanou. Pokrm osolíme, posypeme nastrouhaným sýrem a gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.