Gratinovaný kuřecí salpikon

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
63 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kuře vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a bez pokličky uvaříme doměkka. Potom maso vykostíme a po vychladnutí nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče vymazaného olejem. Vývar necháme vyvařit na polovinu množství.
  • 2
    Hladkou mouku osmahneme na másle dozlatova, zalijeme vývarem, rozšleháme a zvolna necháme zhoustnout na mírném ohni. Přilijeme smetanu, okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou a povaříme 20 minut. Nakonec vsypeme hrášek.
  • 3
    Hotovou omáčku necháme prochladnout a přidáme do ní 2 lžíce nastrouhaného sýra. Nalijeme na maso, posypeme zbylým sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme.
  • 4
    Podáváme s těstovinami nebo s bramborovými noky a čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.