Gratinovaný kuřecí salpikon
100 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1500gramůKuře
- 2lžíceOlej rostlinný
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 250gramůHrášek mražený
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
63 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a bez pokličky uvaříme doměkka. Potom maso vykostíme a po vychladnutí nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče vymazaného olejem. Vývar necháme vyvařit na polovinu množství.
- 2Hladkou mouku osmahneme na másle dozlatova, zalijeme vývarem, rozšleháme a zvolna necháme zhoustnout na mírném ohni. Přilijeme smetanu, okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou a povaříme 20 minut. Nakonec vsypeme hrášek.
- 3Hotovou omáčku necháme prochladnout a přidáme do ní 2 lžíce nastrouhaného sýra. Nalijeme na maso, posypeme zbylým sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme.
- 4Podáváme s těstovinami nebo s bramborovými noky a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.