Gratinovaný plněný květák

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý květák vložíme do pařáku s vařící osolenou vodou, uvaříme do poloměkka.
  • 2
    Vařený květák rozebereme na růžičky a urovnáme do vymazané zapékací mísy. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem, poklademe plátky šunky.
  • 3
    Vše zalijeme zálivkou, připravenou z poloviny nastrouhaného sýra, smetany a rozšlehaných vajec. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě přibližně 10 minut, potom povrch posypeme zbylým sýrem a dopečeme do zlatova.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.