Gratinovaný pstruh
45 min.
Ingredience
- 800gramůPstruh
- 300gramůCibule
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 60gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
47 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy očistíme, nasolíme i uvnitř, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet na tácu.
- 2Mezitím nastrouháme sýr a cibuli nakrájíme na kolečka. Připravíme tenké plátky másla. Pekáč vymažeme máslem a rozložíme do něj poloviny pstruhů. Bohatě posypeme cibulí, poklademe plátky másla a posypeme paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, dokud cibule nezačne zlátnout.
- 3Potom polijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme dalších 15 minut, až sýr zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.