Gratinovaný pstruh

45 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
47 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pstruhy očistíme, nasolíme i uvnitř, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet na tácu.
  • 2
    Mezitím nastrouháme sýr a cibuli nakrájíme na kolečka. Připravíme tenké plátky másla. Pekáč vymažeme máslem a rozložíme do něj poloviny pstruhů. Bohatě posypeme cibulí, poklademe plátky másla a posypeme paprikou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut, dokud cibule nezačne zlátnout.
  • 3
    Potom polijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme dalších 15 minut, až sýr zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.