Griliášové řezy s máslovým krémem
55 min.
Ingredience
- 120gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 150gramůCukr moučkový
- 50gramůMandle
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůPiškoty dětské
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 150gramůDžem rybízový
- Griliáš
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůOřechy vlašské
- Nádivka
- 150gramůCukr moučkový
- 2lžíceRum
- 120gramůMáslo čerstvé
- Na plech
- 120gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1059 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
68 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
2 g
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Máslo smícháme s cukrem, žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 25 minut. Poté přidáme utlučený griliáš, strouhané mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a rozdrobené piškoty.
- 2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, nakrájíme na cca 5 cm široké řezy. Polovinu potřeme máslovým krémem, složíme na ně druhou polovinu těsta, řezy dokrájíme. Povrch potřeme rybízovým džemem, posypeme griliášem a pomocí kornoutku dozdobíme hubinkami z máslové nádivky.
- 3Na nádivku utřeme do pěny máslo, přidáme cukr, rum, část nádivky odložíme na ozdobení, do zbytku vmícháme griliáš.
- 4Griliáš: Na suché pánvi necháme zezlátnout cukr, vmícháme nasekané ořechy, nalijeme na mastný plech a odložíme do chladu. Poté utlučeme a prosejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.